Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

The Decalogue Of A True Lady's Morning Routine

Hello beauty addict, 


   Όπως κατάλαβες αυτό είναι ένα από τα πρώτα πόστ του blog Beauty Drifts. Και λέω ένα από τα πρώτα επειδή είμαστε τρεις οι ‘’συντάκτριες’’,  πράγμα που σημαίνει ότι η καθεμία από εμάς θα κάνει ποδαρικό με τον δικό της τρόπο. Εγώ προσωπικά για να σε καλώς ορίσω στο blog μας διάλεξα να μιλήσω για την πρωινή ρουτίνα. Θα μου πεις, «Ναι κοπέλα μου όμως, δεν μας λες κάτι καινούριο…» ή «Ο καθένας από εμάς έχει την δική του ρουτίνα, γιατί να αναθεωρήσω;!». Το θέμα του άρθρου δεν στοχεύει σε αλλαγή ρουτίνας αλλά σε βελτίωση ή αν θέλεις καλύτερα σε ‘έναν μικρό διαφωτισμό’. 10 αναγκαία πράγματα για μια κοπέλα για να ξεκινήσει την μέρα της on point. Solets get started!

1. Ύπνος


   Αρχικά, να πούμε το κυριότερο που σχεδόν κανείς δεν το τηρεί! Το τέλειο είναι ένα συγκεκριμένο ωράριο ύπνου γύρω στις 8 ώρες τουλάχιστον, έτσι ώστε να ξεκουράζεσαι επαρκώς σωματικά και πνευματικά. Aν δεν μπορείς να οργανώσεις τον ύπνο σου …όλα τα άλλα είναι περιττά από όποια άποψη και αν το δούμε το θέμα. Όταν είσαι ξεκούραστος, φαίνεται …όπως έλεγαν και οι αρχαίοι «Νους υγιής, εν σώματι υγιή»!! Είτε βάφεσαι, είτε μιλάς, είτε σκέφτεσαι, είτε γυμνάζεσαι, ο εγκέφαλος και το δέρμα πρέπει να έχουν πάρει τον υπνάκο τους για να ‘ενεργήσουν’ καλύτερα την επόμενη μέρα. Αν είσαι άυπνη τα βράδια και ξυπνάς το πρωί με μαύρους κύκλους και πρησμένα μάτια, μην περιμένεις τα καλλυντικά και οι κρέμες να κάνουν το 8ο θαύμα του κόσμου! Μπορούν να βοηθήσουν αρκετά, αλλά όχι να μεταμορφώσουν-ας μην γελιόμαστε… Ξεκουράσου σαν πουλάκι, πίνοντας ένα ποτήρι γάλα το βράδυ, κάνε ντους, κάνε ελαφριά γυμναστική για να κουραστείς, διάβασε ένα βιβλίο ή ακόμα προμηθεύσου μία μάσκα ύπνου όπως έκανε και η λατρεμένη Audrey Hepburn στην ταινία  Breakfast at Tiffanys.  Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο! 

2. Νερό


   Εντάξει, τι να λέμε τώρα …είναι πασίγνωστο ότι το νερό όχι μόνο βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά συμβάλλει επίσης στην καύση του λίπους, στην λάμψη των μαλλιών, στην ανθεκτικότητα των νυχιών και φυσικά στο απαλό, ενυδατωμένο δέρμα. Καθώς ξυπνάς λοιπόν κάθε πρωί πιες δύο ποτήρια νερό και αν δεις ότι μπορείς να το εντάξεις σε πρόγραμμα, προσπάθησε να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Δεν το συζητώ, τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή πολύ γρήγορα. Μακράν the best hydration ever…

                                                         Σώμα

3. Ντους


   Τρίτο βήμα, προαιρετικό βέβαια, δεν θα μπορούσε παρά να είναι το πρωινό ντους. Νομίζω ότι αν δεν έχεις ξυπνήσει για τα καλά, το ντους σου έχει ανοίξει τα μάτια ορθάνοιχτα. Εκτός αυτού,  όπως και να το κάνουμε, ξεκινάς την μέρα σου διαφορετικά…

-Scrub

   Τρίψε στο σώμα σου λίγο εμπορικό ή DIY scrub με το χέρι ή με μια ειδική βούρτσα- ανάλογα στην προτίμηση του καθενός- και καθάρισε τους πόρους σου. Έτσι διώχνεις τα νεκρά κύτταρα, βοηθάς στην ανάπλαση και την σφριγηλότητα του δέρματος και σε ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχω παρατηρήσει στο σώμα μου …το δέρμα γίνεται λείο, πολύ μαλακό, λες και έχεις κάνει την ύψιστη θεραπεία-τελετουργία δέρματος σε σπα της Νέας Υόρκης!

-Αφρόλουτρο

   Το βασικότερο κομμάτι,  η σημασία του ντους… Χρησιμοποίησε το αγαπημένο σου bath foam και χαλάρωσε. Ναι, εντάξει δεν είναι μπάνιο τριών ωρών με μαξιλαράκι, σαμπάνια και φράουλες στην μπανιέρα αλλά μια τάδε χαλάρωση υπάρχει. Μην το αρνείσαι!

  4. Ξύρισμα

   Πάντως αν ακολουθείς την διαδικασία ξυρίσματος ποδιών στο ντους, να ξέρεις ότι καλό είναι το δέρμα να έχει πρώτα απολεπιστεί και πλυθεί (κατά προτίμηση με ζεστό νερό για να ανοίξει ακόμα καλύτερα ο πόρος!). Επόμενο βήμα που μπορεί να είναι λίγο για γέλια αλλά είναι από τα tips μου… κρέμα/αφρός για ξύρισμα. Ξέρεις …τον αφρό που έχει ο πατέρας, αδερφός, αγόρι, άντρας σου και πάει λέγοντας …Το δοκίμασα και εγκρίνω!! Φαντάσου την προστασία που χαρίζει στο πρόσωπο του άνδρα κατά την διάρκεια του ξυρίσματος… ούτε αίμα, ούτε τσούξιμο, ούτε ξηρό δέρμα. Απλά δεν υπάρχει..! Ξέπλυνε λοιπόν καλά τα κανιά σου με λίγη σαπουνάδα και είναι έτοιμα.

5. Moisturization

   Λοβ λοβ λοβ moisturization!!! Η χαρά που κάνω όταν βλέπω το δέρμα μου στην αποκορύφωση της ενυδάτωσης … εε δεν περιγράφεται. Επένδυσε σε ένα καλό, ακριβό ή φθηνό body butter- καλό όμως! Ή σε μία  body lotion που να αξίζει..αναλόγως τα γούστα… Άπλωσε κατά μήκος του σώματος μέχρι να μην υπάρχει το χρώμα της κρέμας, μέχρι να μην υπάρχει αύριο ρε παιδί μου!!

                                                     Πρόσωπο


   Φτάσαμε λοιπόν στο πρόσωπο, το κυριότερο κομμάτι που προφανώς και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Ας δούμε πάλι τα λέβελ περιποίησης..τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά του σώματος.

6. Scrub προσώπου

   Η απολέπιση του προσώπου δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για μία καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Συν το ότι προλαμβάνει την γήρανση του δέρματος …για την ακρίβεια την καθυστερεί, καθώς το δέρμα αναπλάθεται και ανανεώνονται τα κύτταρα. Remember that! Εγώ προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει κάμποσα facial scrubs κατά καιρούς …αλλά αυτά που επιβιώνουν και δεν αντικαθίστανται στο ντουλάπι του μπάνιου μου, είναι δύο. Της Frezyderm facial exfoliating skin purifier και της Eau Thermale Avène Gentle Purifying Scrub for sensitive skin (μπορείς να τα βρεις σε φαρμακείο). Να πω το πόσο αξίζουν; Αξίζουν τρελά, ή για να μην πάρω κάποιον στο λαιμό μου… τουλάχιστον στην δική μου επιδερμίδα επιδρούν άψογα!! Συγκεκριμένα μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ με μία βούρτσα/συσκευή προσώπου, με περιστρεφόμενη κεφαλή, τύπου Clarisonic, αλλά δεν είναι της Clarisonic. Μπορείς να επενδύσεις σε έναν τέτοιο τύπο συσκευής ή και σε μία απλή βούρτσα με πλατιά κεφαλή. Στην αρχή που δεν ήξερα για αυτό το μαραφέτι, χρησιμοποιούσα βούρτσα δοντιών- όχι των δοντιών μου, μην τρελαθούμε-  διαφορετική. Επειδή όμως ήταν κάπως τραχιά έτριβα πιο απαλά. Both ways πάντως έχουν καλό αποτέλεσμα.  Approoved!

   *Μην ξεχνάς μόνο ότι το scrub προσώπου ενδείκνυται για μία με δύο φορές την εβδομάδα.

7. Καθαρισμός

   Απλό το βήμα, πάρε ένα τζελ ή αφρό καθαρισμού και ξέπλυνε για να φύγουν …τα κατάλοιπα. Εδώ έχω να προτείνω της La Roche Posay Physiological Cleansing Gel(with thermal spring water), της Vichy Purifying Cleansing Gel και φυσικά το all time favorite της Apivita, κρεμώδης αφρός καθαρισμού- πρόσωπο και μάτια- με ελιά και λεβάντα!

8. Ενυδάτωση

   Δώσε τροφή στο πρόσωπο σου με μία ενυδατική κρέμα και είσαι έτοιμη. Εξαιρετικές είναι  δύο της εταιρίας Korres: με Νεροκάρδαμο, Εντατικης Τροφής και Ενυδάτωσης και με Ρόδι, Ενυδάτωσης. Η τόνωση και η ζωντάνια έχει γίνει πραγματικότητα!

 9. Χείλια

   Ποιος δεν θέλει χείλια απαλά, βελούδινα και γεμάτα; (dont worry όχι τύπου Kylie Jenner με μολύβι, αλλά με τρίψιμο για απολέπιση) Η δουλειά γίνεται με δύο τρόπους και με παραπάνω αν έχεις κάτι άλλο κατά νου. Και είναι οι εξής: Τρίψιμο με οδοντόβουρτσα ή τρίψιμο με ένα πανί ή έστω μία πετσέτα. Κάνε ελαφριές κυκλικές κινήσεις , ξέπλυνε και έπειτα άλειψε ή λίγη βαζελίνη ή πέρασε με ένα Liposan.

10. Πρωινό

   Αν δεν φας πρωινό, μην φύγεις από το σπίτι! Έκανες μια τρύπα στο νερό. Καταλαβαίνω το γεγονός ότι δεν υπάρχει χρόνος, αλλά πίστεψε με… ΠΑΝΤΑ υπάρχει, το θέμα έγκειται στο πως εσύ τον χειρίζεσαι. Το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας, μην το παραμελείς! Να ξυπνήσεις πιο νωρίς, να πάρεις κάτι για τον δρόμο κλπ. Λύσεις, όπως και δικαιολογίες υπάρχουν άπειρες. Πάρε για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο. Μπορεί να κινηθεί χωρίς ενέργεια; Όχι! Και από που θα πάρει ενέργεια; Από την βενζίνη! Κάπως έτσι είναι και το στομάχι σου. Χρειάζεσαι ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της ημέρας. Όταν δεν τρως, ο οργανισμός σου υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να καταλήξεις να τρέχεις στον κοντινότερο φούρνο- μην σου πω θα αρπάξεις το κρουασάν που πουλάει παραδίπλα ο περιπτεράς! Κάκιστη κατάληξη, ιδίως για καθημερινή συνήθεια. Γι αυτό αγαπητέ/αγαπητή μην τρελαίνεις το στομάχι σου, στο τέλος θα τρελάνεις τον εαυτό σου…
   Για πρώτο άρθρο πήρε πολύ και δεν έχω φάει ακόμα πρωινό…shame on me! Κατ’ εμέ όλα τα παραπάνω είναι μία ιδανική ρουτίνα! Φτιάξε την μέρα σου, βάλε την playlist να παίζει στο κινητό και χαλάρωσε λίγα εγκεφαλικά κύτταρα. Η ζωή είναι ωραία. Η ρουτίνα μπορεί να έχει μία δόση αρνητισμού …το θέμα όμως είναι ΕΣΥ τι δόση θα της δώσεις!

   Ελπίζω να σε βοήθησα ή έστω να σε παρακίνησα να κάνεις κάτι που ήθελες να κάνεις καιρό. Θα μου άρεσε πολύ να έδινες και τα δικά σου φώτα σχετικά με την ρουτίνα περιποίησης σου ή προϊόντα που θα ήθελες να μου προτείνεις να δοκιμάσω.. Enjoy the day!

                                                            Κίσσιζζζ
                                                                Πωλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου